Novel x de Tajuk #episod1

3:03 AM

Kamu dah ade kawan? Ha?kawan ape mak? Tanye aku balik. Ribut x de, hujan x de..puting beliung lagi la.x.de.tup2 tanye kawan. Kawan memang la ramai ain ade,ida,masni,fara,riza..uih jenuhla nak sebut nama satu2.tapi ni aku menjawab dalam hati jela.
Kamu x payah la sebut nama ain,riza ,ida semua tu..mak pun tahu. Eh mak ni..macam tau2 pulak orang menjawab dalam hati.

Abeh,kawan ape mak?
alah..dah beso kamu tu.takkan x paham..mak jawab. Petang tadi masa kamu keluar Pakcik Hazim datang tanyakan kamu untuk anak die.
Anak die yang mana mak?tetibe plak adik aku muncul tanye soalan ni.

Eh..kamu sibuk kenape ha dik.
Ala kakak ni.. biarla adik nak tanye.
Eh yang kome berdua ni bergaduh kenape. Ni..untuk anak die yang baru balik UK. Dah x nak keje sane. Balik sini tolong Pakcik Hazim juai ayam.
Anak mana pulak yang duduk UK. X penah dengar pun anak die pegi oversea.aku menyampuk jugakla.bukan la minat sangat. Tapi..yela..pelik pulak  bile masa pulak anak Pakcik Hazim g UK.
Mak sambil sambil lipat kain dok bersembang dengan kami. Abah takde pegi masjid dengan abang.

Bile masa pulak oversea.Ulu Kinta nun ha. Tah dah tutup katanya kedai makan.

Lah..Ulu Kinta. Mak nak join maharaja lawak jugak ke..tergelak2 kami dua beradik.
Eleh kakak tu..berangan la tu nak kawen dengan orang duduk oversea. Macam agak seronok aku tengok adik aku gelakkan aku.. nanti die.

Taknak la dengan Man tu. Kemain dulu blagak masa bukak kedai makan kat Ipoh. Skang tetibe pulak balik juai ayam.
Ala mak...kakak tu nak suami muke macam Beto.

Ha..ni lagi skali geram . Nak je aku ponyok2 muke si Zira ni. Ko dah kenape dik... aku mmg geram sebab ni memang cobaan sabotaj aku terang2an ni.
Mak macam minat nak tau..
Beto sape? Orang Korean ke?

Pengedar Shaklee Ipoh 0124698356
Aku minat giler ngan Beto ni

Kakak x minat orang  korean mak..die minat Melayu sejati. Ala mak..Beto tu yg cite Istanbul tu..yang kite tengok kat rumah opah masa raya hari tu..

Ha.. , macam mana..kamu nak.ke idak..
Tak nak la mak. Muka dia tak mcam Beto. Lepas aku jawab.aku terus masuk bilik . Baca buku nutrisi.Baru 28 tahun kut adui.. asek la orang dok tanye2. Adibah Noor relax je tak kawen..
Aku tak tau ape jadi kat luar. Malas nak.ambik pot.
Elok je masuk bilik, tengok ade orang pm kat inbox fb Sultan Muhammad Alfateh.
"Salam,Cik Wida, saya berminat nak jadi ahli Shaklee ..macam mana ye.."
Lepas aku jawab semua.. aku sambung lagi baca pasal Alfalfa.. salah satu produk dalam Shaklee.
Sejak2 jadi Pengedar Shaklee ni.ade la jugak income masuk.Idakla aku asyik menggagau tak cukup duit.
Dengan RM65 keahlian memang dah banyak ubah hidup aku. Skang terpaksa rajin bukak buku , blaja pasal nutrisi.
Dengar motor abah kat luar baru balik masjid.
Tibe2 abah panggil..kakak..keluar jap.

Aku baru nak layan Running Man. Tapi keluar jugak la.. Kenapa abah?

Ni tadi kat Masjid abah jumpe Pakcik Hazim.Die....
Abah tak abis cakap.lagi aku terus sambung..Abah..suruh Pakcik Hazim beli vitamin Shaklee dengan kakak.Nak masuk ahli pun boleh. RM 65 je seumur hidup.

Abah nampak pelik bile aku jawab macam tu.
Kakak cuba bawak bersabar.. Pakcik Hazim mintak kakak tolong..
Tolong ape?
Esok pagi kita pergi rumah pakcik Hazim..
Bersambung
*watak2 semua x de kene mengene dengan sape2. Nanti free sambung lagi

You Might Also Like

1 comments

  1. WAhahaha. Gelak guling guling :D

    ReplyDelete

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Arkib Blog

Hubungi Al-Fateh

Popular Posts