Novel x de tajuk #episod18

1:01 AM

wei Atun, kenapa tu.. nak benti tak.. ? aku tanya tanya Atun sambil tengok CRV tu yang asyik menunjuk-nunjuk ke bawah kereta
" Ntah aku pon tak tahu.. 

cuak giler aku tgk muke Atun.

Dari situ nampak Balai Polis Simpang Pulai. 

"Tun, aku ingat kita benti balai jela..ape2 hal Polis ada.. takut aku .Skang ni macam-macam, ragut la colek la..

Atun pecut terus lepas lampu isyarat masuk kawasan balai. CRV tu pun ikut sekali.

Sekali kuar 2 mamat hensem macam Sani dengan Khai macam cite Polis Evo.wohohoo

Pengedar Shaklee Ipoh 0124698356
2 orang mamat keluar dari CRV macam Polis Evo


"Cik, tu tayar " 

"Mak ai.. pancit . Nasib baik dah turun. Kalau idak arwah aku wei..  Ko apehal sampai tak perasan bawak kete tak sedar tayar dah pancit" membebel-bebel la aku dekat Atun.

" Bukan ko nak cepat ke .. bukan ke ade orang datang masuk minang ko .. Lupe ke.. " Atun balas sedas..kuat plak tu..

Minah ni.. cover la sket.. aduii.. mamat hensem ni depan aku.. 


Alhamdulillah 2 mamat tadi tolong tukar tayar. Mujurla tayar spare ade angin. Polis dekat balai tu pon tolong same. Lambat lagi aku balik Taiping .. mati aku...mati...

"Encik..saya jual Vitamin, (sambil hulur name card dengan flayers) kalau nak beli jangan segan-segan contact saya. Suplement untuk sado pon ade..Muke hensem-hensem kolo makan Vitamin E ni bagus ni..."

Mamat tu senyum-senyum. Aku nampak dia simpan kad aku dalam purse dia.. Insyaallah satu hari pasti die beli Vitamin ngan aku..amiinn

Aku tengok muke Atun macam nampak hantu..die x bajet aku nak buat hal kat situ.hehe..

Selagi ade peluang Atun oii..aku akan guna..nasib la.hehehe

 Nak bayar sket kat mamat tadi derang taknak.. Ikhlas katenye.. takpela.. janji selamat. Aku ingat da pupus orang hensem yang baik.. Rupanya ade lagi.hehe.. Lepas dan sattle semua kitorang terus balik rumah aku.Atun offer nak hantar pergi Taiping..

Sampai rumah aku ambik barang-barang berkaitan, terus Atun bawak pergi rumah dia. Pastu kitorang trus balik Taiping. Aku bantai tido dalam kete sampai meleleh air lior..

"hoi.. bangun.." aku dengar suara Atun panggil aku

" sampai dah ke?" 

" Bertuah punye kawan..membuta je.. siap buat peta. Ko patut teman aku drive..bukan biar aku sorang-sorang bawak kete.

" Sori Atun..ko bukan tak tahu aku..aje kuat tido.."

Sampai rumah atun drop aku..  dia tido rumah kawan dia dekat Bukit Jana. Aku rasa Atun tak sanggup nak tengok drama aku satu keluarga.

Assalamualaikum...

Mak.. mak..

senyap sunyi.. x de orang..

Mak..mak..

aih..mana pegi mak ni..

Tak lama pastu ada orang bukak pintu.. 

"Ha, pandai pun balik..apesal tak balik tahun depan je.." 

huaa...abang aku ni..perli-perli aku plak

"Bang, mak mana? " 

belum sempat abang jawab aku nampak mak keluar dari bilik..

" Kak.. kenapa lewat" kool je aku tengok muke mak.

" Tayar kete Atun pancit mak.."

"Tu ha..kalau lapar bawah tudung ade lauk lagi "

"Mak.. macam mana tadi mak.., kakak mintak maaf..kakak lupa.."

Tetiba terdengar suara abah 

" Kakak pikir la baik-baik, abah pun tak nak paksa. Yang nak kawinnya kakak. Dalam masa sebulan ni kakak pikirla, apa-apa kakak bagitau mak"

Fuh fuh fuh...lega aku abah tak marah.


Aku baru sempat tengok fon. Ade msg dari Rizal 

" Tahniah "

Adui mamat ni..ape yang tahniahnya..aku belm bagi keputusan lagi.

Ade msg dari satu nombor tak kenal.. bila bukak.. tengok-tengok

"RM0.00 Jualan Mega Akhir Tahun d JAKEL IPoH & Tg Malim ......"

haha..patutla tak kenal. msg dari Jakel . sabo jela aku..

Telan OStematrix dulu sebelum tido. bagi lena, esok membuang bangun pun lawas. 

Tidola dulu..esok baru pikir..letih ..

Sebelum tido doa nak mimpi mamat hensem siang tadi.muahahahha. gelong!!!


(bersambung)

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Arkib Blog

Hubungi Al-Fateh

Popular Posts