, , , ,

Cara Mengatasi Mengantuk Ketika Perlu Berjaga Malam

12:37 AM

Assalamualaikum

Sihat anda hari ini?  Impian setiap orang adalah tidur lena setiap malam diatas tilam empuk dan dikelilingi dengan bantal.

Namun, bukan semua orang dapat merealisasikan impian untuk tidur nyenyak pada waktu malam.

Ada yang perlu bekerja, menyiapkan assigment, menjaga anak yang bangun, memandu ke tempat yang jauh , study lewat malam dan macam-macam aktiviti lagi.

CAra mengatasi mengantuk apabila kena kerja pada waktu malam
Kalau kena kerja terpaksa bangun juga


Apa yang bahayanya apabila berjaga malam?


1. Emosi mudah terganggu
2.Penat
3.Tidak fokus
4.Berat badan akan mudah naik 

Cara mengatasi mengantuk ketika perlu berjaga malam
Arhhh mengantuk!!


Disamping itu, hati mula melakukan kerja-kerja detoks lebih kurang jam 11mlm hingga 3 pagi. Jadi mereka yang kerap bangun malam terutamanya pekerja shif sangat digalakkan mengambil DTX Complex. Satu-satunya vitamin yang membantu dalam detoks hati.

Jika anda perlu juga berjaga malam, anda disarankan agar melakukan perkara-perkara berikut


1. Tidur Lebih awal


Anda rehat terlebih dahulu . Contohnya,  tidur seawal 9 malam dan bangun sekitar jam 2,3 pagi


2.kurangkan Aktiviti Pada Sebelah Siang


Jika anda bercadang untuk bangun malam, pastikan anda tidak terlampau aktif, Aktif berganda boleh menyebabkan anda hilang tenaga, kepenatan dan kebarangkalian untuk gagal bangun malam adalah 80%

3.Jangan Makan Terlalu Kenyang


makan terlalu banyak juga boleh menyebabkan anda tidak dapat bagun malam, Jika bangun pun, pasti dalam keadaan yang sangat mengantuk.


4.Makan Supplement


Shaklee menawarkan vitamin yang boleh membantu anda kekal cergas dan cerdas walaupun terpaksa bangun pada lewat malam .


4.1 Cinch tea 


Berbentuk serbuk. Boleh dicampur dengan air masak sehingga 3-4 liter. Membantu meningkatkan motabolisme anda


4.2 :Omega Guard


Minyak ikan terbaik didatangkan khas dari ikan laut dalam. Membantu meningkatkan tenaga anda SEKALI GANDA.

4.3 B Complex


Berfungsi menukarkan makanan kepada tenaga. Ini akan memberikan anda menjadi lebih bertenaga dan membantu anda dalam melakukan kerja-kerja


4.4 Vivix


Pengambilan Vivix sangat membantu mem"boost" kan tenaga anda.. disamping menjaga kesihatan anda. 

ini terbukti apabila maklumbalas dari pelanggan saya seorang jururawat

" Sejak mengambil Cinch tea, aku rasa bertenaga kalau kerja malam. Sebelum ni asyik  tak larat"

" Suami saya dah tak mengantuk dah lepas ambik B Complex dan Omega Guard. Sangat membantu suami dalam melakukan tugasan "


Namun begitu, badan perlukan rehat. Anda tak boleh bersikap zalim pada tubuh sendiri sehingga memaksa bekerja tanpa henti dan tiada rehat.

Ini penting untuk menjamin kesihatan yang baik berpanjangan sehingga umur yang diizinkan Allah.

Jika anda selalu mengantuk, nak dapatkan set ni, jangan lupa hubungi saya.. supaya anda lebih bertenaga dan tak mengantuk lagi

Wahidah Azizan
0124698356
ig: wahidahazizan
nurwandah@yahoo.com

saya juga adalah Pengedar Shaklee Ipoh, Pengedar Shaklee aiping dan Pengedar Shaklee ke seluruh Malaysia

Kawasan COD Shaklee sekitar Ipoh, COD Shaklee Taiping

Jimat 15-20% Bila mendaftar sebagai ahli

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Arkib Blog

Hubungi Al-Fateh

Popular Posts