4 Sebab Kenapa Stok Shaklee Selalu Out Of Stocks

8:45 AM

Korang selalu dengar kan stok Shaklee selalu habis.

Itu habis..ini habis.Ya Allah,kami yang Pengedar Shaklee ni macam juara pecut ligan nak beli stok.



Ni saya nak kongsikan 7 sebab stok selalu habis


1.Permintaan tinggi


Serius permintaan memang tinggi. Kalau dulu produk Shaklee asyik kena kecam je. Sekarang ni bila Pengedar Shaklee banyak sharing pasal kebaikan produk,ramai yang cuba dan Alhamdulillah ramai yang rasai kesan positif.

2.Forecast Tersasar


Volume permintaan yang tersangat la laju menyebabkan forecast Shaklee Malaysia tersasar. Jadi pihak Shaklee sedang mengkaji kembali kuantiti untuk dipesan kepada pihak Hq di US supaya Shaklee Malaysia tidak putus stok.


3.Rigit Dalam Pemilihan Bahan Mentah.


Shaklee tak ada ladang sendiri melainkan Ladang Alfalfa.Fokus Shaklee bukan kepada bidang perladangan.

Pembekal bahan mentah kepada pihak Shaklee menjalani pemeriksaan yang ketat untuk bahan bahan mentah mengikut spesifikasi yang ditetapkan.

Pembekal berdepan dengan 'rejection" jika bahan mentah tidak menepati piawaian.

Sebab itu beberapa vitamin Shaklee tidak disambung pengeluaran akibat bahan mentah yang terbaik sukar diperolehi.

4.Jerung Besar


Sebelum ini ada juga sesetengah pengedar yang membeli dalam.kuantiti yang banyak.Menyimpan stok dan menjual dengan harga rendah apabila stok telah hampir dengan tarikh luput.


Perkara ini dalam.siasatan pihak. Shaklee dan ramai yang telah diambil tindakan.

Pihak Shaklee mahu membanteras masalah ini dan menganjurkan perniagaan secara sihat.Lebih malang lagi,akibat untuk mengejar jualan stok terperuk, mereka ini tidak dapat memberi konsultasi kepada pengguna dengan baik.

Jadi ini antara sebab stok selalu habis .Shaklee sendiri sedang meneliti masalah ini.

Saya Insyaallah sentiasa akan mengedarkan stok stok baru dari Shaklee sendiri. TIADA simpanan stok kerana saya mahu pelanggan berpuas hati dengan stok yang baru.

Jika anda penggu Shaklee, anda boleh standby satu dua botol vitamin sebelum semuanya habis diambil orang.

Hubungi saya untuk mendapatkan produk Shaklee yang tulen dan original.

Saya gembira membantu anda


Wahidah Azizan
wasap.my/+60124698356
Ig:Wahidahazizan
Youtube:Wahidah Azizan

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Arkib Blog

Hubungi Al-Fateh

Popular Posts