Kegunaan Bawang Putih yang Ramai Tak Tahu

8:08 AM

Nak tahu tak
Kenapa org kata bawang putih (garlic) ni baik utk kesihatan?

Dan org dulu dulu guna sebagai natural antibiotik?

Sbb pada garlic tu ada satu bahan aktif dipanggi ALLICIN yg bertindak sebagai anti bakteria.. kan kita tgk bawang putih ni tahan lama betul kan?

Kajian menunjukkan allicin ni bertanggungjawab merendahkan kolesterol, menghalang pembentukan darah beku, anti-hipertension, anti cancer, antioksidant, antibakteria dan antivirus..



Ohsem kan?? Selalu kita guna garlic ni utk menyedapkan masakan je kan

Tapi.. tapi kan allicin ni akan termusnah bila bawang putih di masak..

Nak dpt khasiat Allicin ni sila lah kunyah bawang putih mentah yea..

Huhu.. malangnya ahkak x sanggup nak kunyah bawang putih mentah2 gitu deknon oi.. rasa dia 2 hari x ilang..

Uols pun sama cam ahkak ke? Haa.. jgn risau sbb kita ada Garlic Complex ni ;)

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%.

Nak dptkan khasiat Allicin yg best ni?

Carilah Wahidah Azizan.. Saya gembira membantu anda
0124698356

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Arkib Blog

Hubungi Al-Fateh

Popular Posts