, ,

Susah Nak Berak Masa Travel - Ini Biasa

11:04 AM

Ramai orang susah nak berak terutamanya jika travel.Sembelit ketika travel adalah biasa dan kerap berlaku. Simptom ini berlaku dikalangan ramai orang.Mengapa agaknya ini berlaku?


Susah Nak Berak Masa Travel?

Saya Susah Nak Berak dan sembelit  Ketika Travel. Mengapa?


Banyak sebab sebenarnya yang mendorong berlakunya perkara ini namun kita tidak perasan dengan menjadikan berubah tempat sebagai alasan.

Apa Yang Terjadi Sebenarnya?


Apabila kita travel dan melakukan aktiviti travel, tanpa kita sedari beberapa aktiviti harian kita turut berubah seperti:

  • kurang minum air
  • Jadual makanan yang berubah
  • Menu makanan yang lebih mudah dan adakalanya kita mengabaikan faktor makanan seimbang dan lebih mementingkan penyediaan makanan yang lebih cepat dan mudah.
  • Anda stress. Tekanan sedikit sebanyak mengganggu kelancaran proses membuang dan menyebabkan sembelit ketika travel.


Cara Untuk Membuang Lebih Mudah Walaupun Travel.


Anda tidak perlu terlalu bimbang.

Dengan pengambilan makanan yang seimbang berserta kandungan fiber yang mencukupi akan membantu anda lebih lawas namun bukan cirit birit.

Minum air secukupnya. Sediakan air sekurang kurangnya 2 hingga 3 liter air.Diambil secara kerap namun sesikit sedikit.Kaedah minum air yang banyak sekaligus hanya akan menyebabkan kerap kencing namun tubuh tidak mendapat khasiat secukupnya 

Disamping itu anda digalakkan melakukan sedikit pergerakan senaman ringan bagi meningkatkan metabolisma dan memudahkan proses pembuangan.


Cara Lain Bagi Membantu Anda Mudah Membuang Ketika Travel.


Pengambilan Ostematrix sangat membantu dalam melancarkan pelawasan. Kandungan  Magnesium didalam Ostematrix membantu mengendurkan dan melonggarkan otot didalam usus sekaligus membantu memudahkan proses pembuangan

Pengambilan Alfalfa juga membantu memberikan pelawasan terbaik

Garlic pula membantu angin yang berkumpul dalam badan ditolak keluar dan tidak menyekat proses pembuangan berjalan lancar.

Set sembelit Pengedar shaklee Ipoh 0124698356
Set Atasi Sembelit Ketika Travel


Order Sekarang dan jangan tunggu lagi

Jika anda mahu lebih penjimatan, daftar sebagai ahli dan jimat 15 -20%

Wahidah Azizan
wasap.my/±60124698356
Youtube : Wahidah Azizan

COD SHAKLEE IPOH,COD SHAKLEE HOSPITAL IPOH,COD SHAKLEE TAMAN PERPADUAN IPOH,COD SHAKLEE TAMBUN,COD SHAKLEE AMPANG ,COD SHAKLEE RAPAT SETIA,PENGEDAR SHAKLEE IPOH
You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Arkib Blog

Hubungi Al-Fateh

Popular Posts