, ,

Novel x de tajuk #episod14

7:40 AM

Lepas kejadian tukar ring tone , dah 3 minggu aku langsung x cakap ngan rizal. Serius sakit ati.paling sakit ati sebab malam tu hp bunyi kat umah bunyi baby..aku sampai teketor3 takut.memang kuang hajo.
Rizal jumpe aku pun die lari-lari. Tapi aku tau die asyik dok usha aku. Hoho..
Tengah syok2 layan running man.. tengok Jong Kook kene betray dengan Lee Gwang Soo.Haha..mengekek la ...bunyi kuat satu rumah.. Tengok mcm tv Malaysia pun buat..Tajuk Lari.. Tapi still x boleh beat Running Man Original Korea. Aku x la minat kpop beria.. minat running man je.
Dedulu layan la.citer korea. Gile tak jadi keje. Tido 3,4 pagi.lepas tu nages macam orang gile.haha. Cite 1st tgk winter sonata.lepas tu Auntum in my heart. Pastu Coffee prince, pastu apekelagi My Girl lagi
Romance lagi ish..banyak lagi la..tak tersenarai.

Cite Jepun antara yang best macam Great Teacher Onizuka, With Love.. hoho..with Love paling legend. Hatta Sang, Murakami Amane.. Teruterubozu..Kemain beli cd bagai. Cite with love sampai 10 keping cd. Haha.layannnn...



Tgh syok2 gelak .. tiba2 pintu rumah kene ketuk.Siap bg salam.panjang pulak tu. Apahal pulak ni..sape pulak yang datang malam-malam..

Jenguk kut tingkap ada makcik seblah rumah..
Ha..ida, ni..makcik hantar burger. Tadi beli lebih.
La..mak cik ni..susah2 je. Terima kasih la...
Sama2.kamu tu jangan lupa kunci pintu.
Yela makcik .Insyaallah..

Wah..bagus betul..dapat  beger malam-malam ni. Cair dimulut tidak ditangan. Hahaha.Lepas makan burger ni kene telan Lecithin. Bagi pecah lemak-lemak. Pastu makan Phytocol 2 bj.kalau bhs mudahnya dia halang kolestrol dr masuk ke saluran darah. Dan lebih terkawal kadar kolestrol dlm badan kita.

Pengedar Shaklee Ipoh 0124698356
Makcik jiran hantar burger malam-malam


Antara tanda-tanda jelas ada kolestrol macam ada kutikel warna putih di sekitar bawah mata. Ala ..macam jerawat tapi tak masak2. Kolo makan phytocol dengan lecithin ni Insyaallah nak membuang pun senang.

Esok hari cuti ingat nak pegi rumah Kak Ros, die bersalin blom tengok pon baby die lagi..
Tengah mengekek tengok running man, tetibe tepon bunyi. Aku x tengok sape call.. terus angkat..

Assalamualaikum..

Waalaikumsalam..

Ida..Aku ni, rizal
Ha..ko nak ape..
Senyap pulak mamat ni..
"ko kalau nak diam, aku letak tepon"

Ala..jap..

"1st aku nk mntak maap pasal ringtone tu..

"Kedua nk cakap satu bende"

"Bende ape weiii.. ko nk bg aku duit ke ape?" Aku jawab selamber..

"Memang nk bg duit, minggu depan mak aku nak datang masuk meminang kau untuk aku, aku bgtau siap2 tak nak ko terkejut,"

"dah lama aku pikir, dan sejak dah 3 minggu ko tak cakap dengan aku, aku dah macam orang tak betul"

"Ko pikirla la baik2.. aku nk ko jadi isteri aku."

Aku dari mulut ternganga sampai rasa nk kancing gigi..

Lepas jawab cal dari Rizal aku dah tak tahu nak gelak bila tengok cite Running Man..rasa macam kosong.

Gile betul manat sorang ni..adui..
Tak lama kemudian..tepon bunyi lagi .
Rupanya mak..mak tepon bgtau pakcik Hazim nak datang minang aku untuk Man.. minggu depan jugak..huaaaaa...
Ape ni..wei.. semak kepala tak boleh nak.pikir.
Apesal la bukan anak sultan mana mana yang nak meminang aku.. aduilaaaa.. ohhoooo hoiiiii..
(Bersambung)

You Might Also Like

1 comments

  1. Wah sekali dua rombongan nk dtg... heibat heibat... laju sket next episode nk tau yg mane jd pilihan

    ReplyDelete

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Arkib Blog

Hubungi Al-Fateh

Popular Posts