, , ,

First Aid Kit Yang Mesti Ada Kat Rumah Anda

11:23 PM

Assalamualaikum..

Hari ni Wahidah nak kongsikankan apa First Aid Kit Yang wajib ada kat rumah.
Kadang-kadang penyakit datang tanpa disangka sangka..bak kata orang unsangkarable .

Sihat tanpa ubat
Shaklee First Aid Kit


Lagi bes kalau first aid tu mudah nak dibawa.

Tak ada kandungan yang bahaya.

Tak ada steroid.Steroid ni bahaya dia kalau guna dalam jangkamasa yang panjang boleh menyebabkan kanser dan juga kena guna dalam jangkamasa yang panjang. Kalau stop guna..penyakit pun datang balik.

Wahidah kalau kat rumah ada beberapa vitamin yang wajib ada kat rumah.

1.Nutriferon


kalau batuk,selesema ,demam memang bagus sangat ambil. Baik untuk anak anak dan kita dewasa.

2. Herbal Blend

Ha... ini memang dah bertiub -tiub kat rumah ni. Beli banyak spare kat rumah sendiri.kat rumah mak kat kg.Kat dalam Kereta. Kalau gatal gatal miang ke..kena gigit nyamuk ke..krim ni sangat lahh mudah nak dibawa ke mana -mana.Dah la tak berminyak pulak tu. Bonusnya kalau ada parut parut dia bantu sangat memudarkan parut.

3.Vitamin C


Vit C ada untuk dewasa dan kanak kanak.2 jenis yang berlainan. Berfungsi meningkatkan imun.Kalau hingus datang berjemaah..Dia bantu untuk cepat keringkan hingus.Tapi kalau lama dan berpanjangan..mesti jumpa doktor untuk dapatkan rawatan.

4.Garlic

Nak makan bawang putih mentah memang tak lalu wei.. jadi garlic la penyelamat. Dimakan time time kena serang angin dan sebagai antibiotik semulajadi.

Ini adalah 4 vitamin wajib yang memang mesti dibawa kemana mana.

Selain selamat dan semulajadi.. vitamin kat atas sangat berbaloi untuk dimiliki.

Sekian dulu perkongsian kali ni.


Saya gembira membantu anda,
Wahidah Azizan
0124698356
nurwandah@yahoo.com
Ig:Wahidahazizan
Youtube:wahidah Azizan
Fanpage :Kedai Wahidah

Saya adalah Pengedar Shaklee Ipoh,Pengedar Shaklee Taiping,COD Shaklee Taiping,COD Shaklee Ipoh.Agen Shaklee Ipoh,Agen Shaklee Taiping.

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Arkib Blog

Hubungi Al-Fateh

Popular Posts